Elektrotechniek

op het gebied van elektrotechniek zorgt V&R Techniek voor de aanleg van eenvoudige tot complexe elektrische installaties. De projecten kunnen variëren van een kleine aanpassing tot een totaalpakket op het gebied van elektrische installaties, lichttechniek, noodverlichting, geluidinstallaties, gebouwautomatisering, overspannings- en bliksembeveiliging, gebalanceerde ventilatie, automatische deuren en keuringen.

Lichttechniek

Verschillende factoren zijn bepalend voor de keuze van de verlichting. Zo is in een winkel de verlichting de bepalende factor waarmee u zich van de concurrentie kunt onderscheiden. Echte kleurweergave is daarbij zeer belangrijk.
In een woning zal vooral de sfeer bepalend zijn, op de werkplek is met name de verlichtingssterkte en gelijkmatige verdeling belangrijk en dienen hinderlijke reflecties op computermonitors voorkomen te worden. Bij het ontwerpen van terreinverlichting is met name de persoonlijke- en verkeersveiligheid bepalend.

Noodverlichting

Noodverlichting (ook wel vluchtwegverlichting genoemd) zorgt ervoor dat bij het uitvallen van de reguliere stroomvoorziening de vluchtweg herkenbaar en voldoende wordt verlicht om een veilige vluchtweg te garanderen.

Voor projectering van noodverlichting is de NEN-EN 1838 (toegepaste verlichtingstechniek noodverlichting) van toepassing. Op de pictogrammen (de groene symbolen met de vluchtende poppetjes erop) is de NEN6088 van toepassing. V&R techniek heeft de kennis in huis om nood- en vluchtwegverlichting te kunnen ontwerpen en installeren conform de geldende eisen.

Geluidinstallaties

V&R Techniek bouwt geluidsinstallaties voor kleine tot middelgrote locaties. Van een eenvoudig muziek-/ omroepsysteem tot een uitgebreide configuratie met bijvoorbeeld meerdere adresseerbare zones met lestijdsignalering.
Geluidsinstallaties worden altijd afgestemd op de door u gewenste toepassing en situatie. Voor situaties waarbij het weer een rol speelt zijn vochtbestendige luidsprekers beschikbaar. Onze verkopers verstrekken u graag vrijblijvend telefonisch of persoonlijk een advies afgestemd op uw specifieke wensen.

Intercominstallatie

Via de intercom kunt u horen wie er voor u buiten aan de deur staat. Veel intercoms hebben nu ook een beeldschermpje, waarop u tevens kunt zien wie er voor u aanbelt. Door de intercomverbinding laat u geen vreemdelingen uw huis en/of het complex in en kunt u zich stukken veiliger voelen in uw woonomgeving.

Een intercom installatie draagt op deze manier bij aan de veiligheid van uw bedrijfspand of woning. Het werkt snel, transparant en eenvoudig.

V&R Techniek levert, installeert en programmeert intercominstallaties voor bedrijven, appartementencomplex en particulieren.

NEN keuringen

V&R Techniek keurt en certificeert al uw elektrische gereedschap en elektrische installaties volgens de normen van de NEN 3140. Uw goedgekeurde machine wordt voorzien van een sticker met de tekst “Goedgekeurd volgens de NEN 3140”. Tevens krijgt u een certificaat met alle relevante gegevens over de machine en de testresultaten en de vervaldatum van de keuring. De keuring wordt uitgevoerd door een Keurmeester Elektrische Arbeidsmiddelen. Dit is een Voldoende Onderricht Persoon (VOP). Indien u kiest voor een keuring aan uw elektrische installatie ontvangt u een rapportage met alle informatie.

Automatische deuren

V&R Techniek levert, installeert, repareert en onderhoudt al jarenlang automatische deuren. Wij hebben jarenlange ervaring op dit gebied bij particulieren, bedrijven en overheid. In het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) installeert V&R Techniek al jarenlang deurautomaten door heel Nederland voor diverse gemeentes.

Door de speciale techniek is de automaat geluidloos en handmatig heel licht te bedienen. Vooral de lichte bediening is een enorm voordeel als mensen toch zelf de deur open willen doen. Uiteraard zitten er alle veiligheden op de machine. Dit betekent dat de deur direct reageert wanneer er tijdens het open- of dichtgaan nog iemand tussenstaat.

Een deur kan bediend worden door middel van een schakelaar, sensor, afstandsbediening of intercomsysteem.

Ventilatie

V&R Techniek is specialist op het gebied van de zogenaamde gebalanceerde ventilatiesystemen. Bij een standaard ventilatiesysteem raakt u naast de luchtjes ook kostbare warmte kwijt, een gebalanceerd ventilatiesysteem filtert de uitgeblazen lucht en mengt deze met verse lucht, dit mengsel wordt de ruimte ingeblazen. Ongeveer 90% van de warmte die in een klassiek ventilatiesysteem verloren gaat wordt daardoor bij een gebalanceerd ventilatiesysteem opnieuw gebruikt.

Zonnenpanelen

Door stijgende energieprijzen, gunstige fiscale maatregelen en sterk gedaalde kosten biedt zonne-energie een goede investering voor particulieren én ondernemers. Naast het reduceren van de energiekosten is het toepassen van zonnepanelen tevens een duurzame investering en eventueel goed voor het imago van uw onderneming.

Het hele jaar door levert het systeem een rendement. Want ook bij een bewolkte dag levert de installatie nog elektriciteit. Uiteraard minder als bij een stralende zonnige zomerdag, maar gewoon daglicht zet het systeem al in werking.

Wij komen graag eens bij u op locatie om u verder te informeren, en om te kijken welke oplossing voor u het rendabelste is.

Laadstations

V&R Techniek is leverancier en installateur van de EV-Box laadstations. Deze laadstations zijn er in vele uitvoeringen, en is het mogelijk zelf de kleur te kiezen. Het is daardoor mogelijk de EV-Box in uw eigen bedrijfskleur te krijgen of uw logo op de behuizing aan te laten brengen.

Voor het opladen van de accu’s van een elektrische of hybride auto zijn laadpunten nodig. Daar kan niet een standaard stopcontact voor gebruikt worden. Bij het laden van een elektrische auto neemt deze gedurende een langere tijd namelijk vol vermogen stroom af. Als dit met een standaard stopcontact en standaard verlengsnoer gedaan zou worden, dan loopt u het risico dat deze oververhit raken, met kans op brandgevaar. Daarom zijn er aparte laadstations ontwikkeld met een intelligent systeem dat communiceert met de auto. Uw auto wordt hiermee snel en veilig opgeladen.

Domotica

Domotica moet ervoor zorgen dat processen in een woning of gebouw geautomatiseerd kunnen worden door het toepassen van elektronica. In het huis van de toekomst lijken we er niet meer omheen te kunnen. Een dergelijk huis waarin domotica is gebruikt, is van de nodige gemakken voorzien. Ook is zo’n huis vaak veiliger en energiezuiniger dan huizen waarin je geen domotica tegenkomt. Domotica zorgt ervoor dat een huis of gebouw ‘slim’ wordt gemaakt. Zo moeten apparaten onder andere onderling met elkaar kunnen communiceren via WiFi en Bluetooth.