Beveiligingstechniek

De noodzaak om woningen, bedrijfspanden en complexen te beveiligen tegen ongenode gasten en brand is niet iets van de laatste jaren. Inbraak, diefstal en brand komen al sinds mensenheugenis voor.
De technische ontwikkeling van beveiligingssystemen gaat razendsnel, computertechnologie en moderne elektronica hebben inmiddels hun nut bewezen. De beschikbare techniek geeft echter nog geen garantie voor een goede beveiliging. Een beveiligingssysteem moet ten eerste zijn afgestemd op uw specifieke situatie en risico. Daarbij besteden wij bijzonder veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid en het voorkomen van ongewenst alarm. V&R Techniek biedt u een volledig pakket beveiligingsmaatregelen op gebied van:

Brandmeldinstallatie

V&R Techniek heeft sinds 1980 een ruime ervaring opgebouwd op gebied van brandbeveiliging.
V&R Techniek verzorgd het ontwerp, de projectie, installatie, inbedrijfstelling, onderhoud en certificering van uw brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie volgens de laatste Europese en Nederlandse normen en eisen.

Voorafgaande aan de installatie stellen wij een Programma van Eisen op en verzorgen de communicatie met- en goedkeuring van dit Programma van Eisen door de eisende partij (brandweer/gemeente en/of verzekeraar). Hierdoor heeft u slechts één aanspreekpunt wat u een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing oplevert
.

Inbraaksignaleringssysteem

Goede beveiligingsmaatregelen kunnen veel ellende voorkomen of beperken. Maar welke maatregelen zijn het meest geschikt? Dat hangt onder andere af van het inbraakrisico en uw persoonlijke wensen.

Wij gebruiken de Verbeterde Risico Klassen Indeling (VRKI) voor bedrijven of woningen. Dit is een methode om het inbraakrisico van een pand te meten en te bepalen welke maatregelen nodig zijn om inbraak te bemoeilijken. De VRKI wordt onder meer gebruikt door verzekeraars en erkende beveiligingsbedrijven. Als beveiligingsmaatregelen volgens de VRKI zijn uitgevoerd, verstrekken wij een certificaat of een opleveringsbewijs. Daarmee kunt u aantonen dat de juiste beveiliging is aangebracht. Verzekeraars vragen bij het bepalen van de verzekeringspremie in veel gevallen om dit certificaat.

Door middel van een app kunt u uw woonhuis/bedrijfspand op afstand beveiligen.

Toegangscontrole

Toegangscontrolesystemen beschermen u, uw medewerkers en uw eigendommen tegen ongeoorloofde personen. Toegangscontrole is in verschillende beveiligingsaspecten mogelijk, immers een buitendeur is kritischer dan een kantinedeur.

Met behulp van een pas (ook vaak tag genoemd) en/of code kunnen personen toegang tot een beveiligde ruimte krijgen. De toegangsdeur wordt daarvoor voorzien van een elektrische vergrendeling, Bij de deur wordt een pas/pincodelezer geplaatst. Met de software bepaald u wanneer geregistreerde gebruikers een bepaalde ruimtes mogen betreden.

Camerasysteem

Cameratoezicht is inmiddels ondenkbaar geworden in onze maatschappij. Het doel van cameratoezicht op (openbare) plaatsen is het terugdringen van overlast en criminaliteit en het vergroten van het veiligheidsgevoel. Camera’s worden steeds vaker toegepast in parkeergarage’s, winkels en bedrijven. Naast een preventieve werking biedt een camerasysteem ook een effectieve bescherming tegen diefstal en vandalisme.


Indien er zich een incident heeft voorgedaan, denk aan diefstal, overval, aanrijding, vandalisme etc., beschikt u, wanneer de camera’s aan een opslagmedium (bijvoorbeeld harddisk recorder) worden gekoppeld, over bewijslast.
Indien u gebruik maakt van een opslagmedium dient u volgens de regelgeving uw camerasysteem aan te melden bij het CBP.

Meldkamer

Voor het doormelden van alarmen- en/of storingen naar sleutelhouders, een professioneel alarmopvolgingsbedrijf, brandweer en/of de politie. Wordt uw alarminstallatie aangesloten op een Particuliere Alarm Centrale (PAC).
Op verzoek van de klant kunnen we een alarmcentrale bij elke PAC centrale onderbrengen, maar standaard werkt V&R Techniek samen met EuroPAC. EuroPAC is door het Ministerie van Justitie toegelaten onder nummer PAC 105 en is gecertificeerd met NCP Certificatie. De medewerkers, de alarmprocedures alsmede de huisvesting voldoen aan de strengste wettelijke eisen.

EuroPAC wil haar zakelijke en particuliere klanten vooral op een persoonlijke en professionele wijze van dienst zijn. Juist daarom wordt geen gebruik gemaakt van een stemcomputer (voice response system) omdat dat een onpersoonlijke benadering is.  
Om de dienstverlening toch te kunnen waarmaken, maakt EuroPAC gebruik van de meest geavanceerde technieken en wordt aan elk afzonderlijk alarm of type melding een specifiek actiepatroon gekoppeld. Het voordeel voor u is, dat de door u opgegeven actiepatronen sneller uitgevoerd kunnen worden. De hoge verwerkingssnelheid resulteert in korte wachttijden.

Brandwerende doorvoering

V&R Techniek is gespecialiseerd in brandwerende doorvoeringen. Wij helpen u om uw doorvoeringen gecertifeerd brandwerend af te dichten.

Het aanbrengen van brandwerende doorvoeringen en afdichtingen van deze sparingen is een belangrijk onderwerp in het brandveilig maken van uw pand. De doorloopschade door brand kan flink beperkt worden omdat de brand zich minder snel verspreid als een compartiment daadwerkelijk volledig ‘brand-proof’ gemaakt is.

Aan compartimenten worden eisen gesteld. De brand mag binnen een gestelde tijdsduur niet buiten het brandcompartiment treden en verder uitbreiden. Dit kan alleen als ook de doorvoeringen en sparingen brandwerend gemaakt zijn.

Bandit mistgenerator

Bij inbraak zullen klassieke alarmmeldingen, zoals sirene en telefoon-doormelding prima voldoen. Maar het zal dikwijls gebeuren dat de menselijke interventie een tiental minuten of langer op zich laat wachten. Dieven weten dat en hebben slechts een paar minuten nodig om de meest waardevolle spullen te stelen en tijdig weg te komen. BANDIT biedt een unieke oplossing voor dit alsmaar nijpender probleem. De BANDIT is immers in staat om in enkele seconden een kamer, winkel of kantoor volledig te vullen met een ondoorzichtige mist. Door de mist zullen personen in deze ruimte gedurende ruim tien minuten na het afgaan van het alarm gedesoriënteerd raken. Het zicht wordt tot circa 30 cm beperkt. Deze mist heeft een zachte muntgeur, is kleurloos en laat na het optrekken geen sporen na. De BANDIT wordt geplaatst in de ruimte(s) met de meest waardevolle bezittingen. Zo wordt op een effectieve wijze de diefstalschade beperkt.

Blusmiddelen

De brandveiligheid in en rondom een gebouw omvat veel maatregelen.

Brandblussers en brandslanghaspels zijn belangrijke onderdelen in het kader van de brandveiligheid. Brandblussers zijn zeer bruikbaar in het begin van een brand, mede door de snelle verplaatsbaarheid en doordat de blusser direct ingezet kan worden.

De brandblusser dient op de juiste plek te hangen, zodat de blusser snel binnen handbereik is, daarnaast is het van belang dat u een brandblusser heeft hangen met de juiste brandklasse.


Noodkoffer

Is er ingebroken of wilt u tijdelijk iets beveiligen? Door middel van een tijdelijke koffer die geplaatst wordt is uw object gegarandeerd van een optimale beveiliging. Door middel van infrarood detectoren wordt elke ongewenste beweging gesignaleerd en direct doorgemeld naar de meldkamer. Uw eigendommen worden hierdoor 24/7 bewaakt.


Actie: Gaat u op vakantie en heeft u geen ruimte om alles mee te nemen? Laat de rest van uw spullen thuis en tijdelijk beveiligen voor maar €25,-* per week met doormelding naar een PAC (Particuliere alarmcentrale).

* Voorwaarden:
- Exclusief plaatsingskosten (nader af te stemmen)
- Er wordt éénmalig een borg in rekening gebracht, deze wordt na afloop verrekend.